OBAVIJEST POLJOPRIVREDNICIMA - podnošenje zahtjeva za isplatu potpora za nabavu mineralnog gnojiva od 01. travnja 2022. godine

U cilju kako bi se zadržala dosadašnja razina poljoprivredne proizvodnje Ministarstvo poljoprivrede sukladno Pravilniku o provedbi Programa potpore male vrijednosti, poljoprivrednicima je osiguralo  novčana sredstva za isplatu potpora  za nabavu mineralnog gnojiva.

Zahtjevi za potporu će se podnositi u razdoblju od 1. travnja do 15. svibnja 2022. godine Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju putem AGRONETA.

Potpora je predviđena za poljoprivredna gospodarstva na kojima se uzgajaju ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje i ljekovito bilje. Prihvatljivi proizvođači su oni upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  u 2021. godini.

Minimalna prihvatljiva površina pod poljoprivrednim kulturama iznosi 1,0 ha. Za potporu je prihvatljivo do prvih 20 ha poljoprivrednih površina poljoprivrednog gospodarstva na kojima se uzgaja jedna ili više navedenih kultura.

Potpora se dodjeljuje u iznosu od 450,00 kn/ha za prvih 10 ha poljoprivrednog gospodarstva: zatim 250,00 kn/ha za preostalih 10 hektara poljoprivrednog gospodarstva, do ukupno 20 hektara površina poljoprivrednog gospodarstva korisnika potpore.

Detalji o potpori i potrebni obrasci nalaze se na poveznici.