Obavijest korisnicima poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske kojima su istekli ugovori o zakupu 2022./2023

Sukladno Pravilniku o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta (,,Narodne novine“, broj 1/23 i 41/23),  pozivaju se korisnici poljoprivrednog zemljišta na području Općine Stara Gradiška kojima su istekli ugovori o zakupu, dugogodišnjem zakupu ili nekom drugom obliku raspolaganja, a korisnik se i nadalje nalazi u mirnom posjedu istog, da mogu zatražiti potvrdu  Općine Stara Gradiška u svrhu ostvarivanje prava u vezi s korištenjem poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske pri Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Općina izdaje Potvrde na temelju uredno podnesenog Zahtjeva.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Stara Gradiška, Trg hrvatskih branitelja 1, 35435 Stara Gradiška ili putem službene internet stranice ovdje .

Uredno popunjeni Zahtjev se može dostaviti i putem elektroničke pošte na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Popis svih izdanih potvrda Općina Stara Gradiška dužna je  objavljivati i redovito ažurirati na svojoj web stranici kao i na oglasnoj ploči te o istom izvijestiti Ministarstvo poljoprivrede.

 

NAPOMENA:

Zahtjev podnose samo oni korisnici poljoprivrednog zemljišta kojima su Ugovori istekli (datum ovjere kod javnog bilježnika kao datum početka korištenja poljoprivrednog zemljišta).

Da bi zahtjev bio odobren, odnosno da bi korisnik poljoprivrednog zemljišta dobio potvrdu, mora imati plaćene sve obveze s osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta.