Obavijest stanarima naselja Stara Gradiška

Obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske prilike u proteklom ali i očekivano narednom periodu koje kao rezultat imaju i svakodnevni porast vodostaja rijeke Save, obavještavamo stanare stambenih zgrada u naselju Stara Gradiška da je preporučljivo učestalije obratiti pozornost na moguće izlijevanje vode iz kanalizacije u neposrednoj blizini njihove stambene zgrade ali i na području kompletnog naselja.

Obzirom da smo ovakve situacije imali i ranije, također molimo stanare da preventivno razmisle o zaštiti svoje imovine koja je u garažama ili drugim prostorima smještena u blizini šahta kanalizacije.

O navedenom mogućem izlijevanju odnosno opasnosti od istog molimo žurno obavijestiti općinsku upravu Općine Stara Gradiška. 

 

Prognozirani vodostaj  za petak 19.05.2023. iznosi 779 cm. što ne predstavlja nikakvu opasnost  po pitanju izlijevanja rijeke Save , naime približno  ovu   visinu vodostaja smo imali smo tijekom 12. mjeseca 2022. godine . Međutim pri ovim vodostajima javljaju se problemi s  prodiranjem zaobalnih voda u stari sustav kanalizacije.  

Obavijest