Općinski načelnik

Poštovani posjetitelji

Iskreno vas pozdravljam u ime Općine Stara Gradiška putem službenih web stranica naše Općine.

Iako je Internet i web tehnologija već poprilično stara stvar i ovaj način pružanja informacija je prešao iz must have u nešto sasvim uobičajeno, razlog zašto vam tek sad predstavljamo našu službenu stranicu je prepoznavanje trenutka kada većina naših mještana ima svakodnevni pristup internetu. Jer ove su stranice prvenstveno namijenjene vama, dragi moji sugrađani, ali i svima onima koje zanima prošlost, sadašnjost i budućnost Stare Gradiške.

Namjera nam je da vam ovim putem pružimo svježe informacije o aktualnostima na području naše Općine, ali i da vam na jednom mjestu stavimo na uvid sve pravilnike, planove i strategije kako bi postigli što transparentniji i uspješniji rad na korist cjelokupne lokalne zajednice.

Isto tako, pokušat ćemo pružiti informacije i svakom putniku bespućima weba kojega zanima Stara Gradiška i njezina okolica. Upišete li u tražilicu pojam Stara Gradiška, prvo što ćete dobiti kao povratnu informaciju su stvari vezane uz našu bližu i dalju prošlost, a koje su većinom negativnog predznaka.

Jedan od ciljeva ovakvog načina predstavljanja je i taj da se ispravi sveprisutna negativna slika koja postoji o Staroj Gradiški. Iako se ne mogu zaboraviti ti teški i ne uvijek svijetli trenuci naše prošlosti, te su oni breme koje ćemo uvijek nositi, potrebno je iskoristiti sve prednosti koje proizlaze iz tog zanimanja za pojam Stara Gradiška te pokušati predstaviti Staru Gradišku kakva ona zaista jest. A to su prvenstveno ljudi koji su ovdje ostali živjeti unatoč teškom životu te prirodna i kulturna bogatstva kojima obilujemo, a kojih često nismo ni svjesni jer su postali dio nas.

Nadamo se da ćemo barem djelomično uspjeti u našim nastojanjima, a vas dragi posjetitelji molimo da nam se slobodno javite sa vašim sugestijama i primjedbama.

S poštovanjem,

Velimir Paušić